Om Mads

Danmarksmester 2016

Piepenbrink Beslagsmedie - If your horse could choose!

Mads Piepenbrink
Mads Piepenbrink er indehaver af Piepenbrinks Beslagsmedie, og er 36 år. Han blev i 2004 færdigudlært hos Karsten Bo Jensen ApS i Kvistgaard, hvorefter han startede egen virksomhed.


Interessen for heste startede allerede i en alder af 5 år, hvor Mads begyndte at ride hos berider John Søndergaard. I dag er ridningen byttet ud med smedning og skoning af heste, hvor interessen for hestens velbefindende stadig hænger ved.


Mads holder sig fagligt orienteret, og rejser derfor en del rundt i verden. Han deltager i diverse kurser og konkurrencer i ind- og udland, samt afholder selv kurser, bl.a. også i samarbejde med firmaet Ib Jessen ApS, Kolding, hvor bl. a. internationale kendte beslagsmede som Grant Moon (UK), Jim Blurthon (UK), Craig Trnka (USA), Paul Robbinson (UK). Billy Crothers (UK), Mitch Taylor (USA) og Aksel Vibe (No) har deltaget og undervist.


Mads har også selv deltaget til DM, NM, SM, EM og VM, med gode placeringer, både for hold og individuelt, hvor han bl. a. til VM slog rekorden i højst point for beskæring. I marts måned 2016, vandt Mads titlen som Dansk Mester 2016.


Mads har tilegnet sig stor erfaring ved afholdelse af kurser for både dyrelæger og beslagsmede. Ydermere er han medlem af Dansk Industri (DI), hvor han er udpeget som skuemester og sidder med i uddannelsesudvalget for beslagsmedeuddannelsen.


Mads har et bredt samarbejde med forskellige hestehospitaler og dyrelæger, såsom dyrlæge Charlotte Frigast, Faxe Hestehospital, Charlottenlund Hestehospital og Hørsholm Hestepraksis mf., hvor han i den forbindelse har opnået stor erfaring indenfor specialopgaver med terapeutisk beskæring og beslag.


Mads er meget dedikeret til sit arbejde og lægger stor vægt på at kvaliteten er i orden.

Han sætter en ære i at opretholde en høj faglighed i smedeuddannelsen, og tilbyder derfor at hjælpe lærlinge, inden for faget, efter aftale med deres mester.

I sit daglige arbejde, fokuserer Mads på hesten som helhed, dens brug og bevægelse - ud fra disse forudsætninger og opservationer opnår man det bedste resultat.

Firmaets målsætning
I dag stilles der store krav til vores heste, både privat og på eliteplan, det er derfor vigtigt at forstå hestens bevægelse, anatomi, landing mm. for på den måde at få hesten til at yde mere og holde længere.

Som smed handler det om at levere et godt stykke arbejde hvor kvaliteten er i top, og hvor du som hesteejer kan mærke en forskel.


Firmaets målsætning er at  være blandt de dygtigste beslagsmede, ikke blot til smedningen, men også til beskæring og skoning af heste - hvilket Mads altid har lagt størst vægt på. Som et gammelt ordsprog siger "Ingen hov, ingen hest" og det er sagt kort og godt! Derfor er det meget vigtigt, at hesten bliver beskåret og skoet korrekt i forhold til dens brug og anatomi, for her vil man som hesteejer opnå frie og dynamiske heste, der kan og vil yde deres bedste. 

Registreret beslagsmed, reg. nr.: 254

Copyright  © All Rights Reserved            Piepenbrink Beslagsmedie - V/ Mads Piepenbrink - Ty Hastrupvej 1 - 4690 Haslev - mobil: 40203555 - mail: piepenbrink@privat.dk